Döda Havet
Döda Havet är världens mest värdefulla källa för naturliga mineraler. Till Döda Havet flödar det kontinuerligt från många mineralrika källor med en mängd vitaliserande salter och mineraler såsom magnesium, kalium, kalcium, brom, natrium, järn, zink och jod. Dessa ämnen är nödvändiga ingredienser för kroppens cellbildning. Cellerna innehåller mineraler i mycket små mängder, men de är livsviktiga för den normala ämnesomsättningen. Döda Havssaltet innehåller lämpliga mängder av dessa dyrbara mineraler och spårämnen.
Goldi produkterna innehåller några av de renaste och mest aktiva ingredienterna naturen har att erbjuda: Döda Havsmineraler, Döda Havslera, Döda Havsvatten samt eteriska oljor, vegetabiliska oljor, väldoftande örtextrakt och källvatten.

Olika mineralers inverkan på kroppsfunktionerna:
Brom
Viktigt för cellernas ämnesomsättning och stimulerar den naturliga återuppbyggnadsprocessen.

Jod
Nödvändigt för cellernas ämnesomsättning och för produktionen av tyroxin, vilket framför allt reglerar ämnesomsättningen.

Kalcium
Viktigt för reglering av hjärtmuskeln och överföring av nervsignaler, uppbygger och bevarar ben och tänder.

Kalium
Stimulerar och bevarar nervsignaler och muskelsammandragningar. Hjälper till att reglera osmos och vattenbalans. Nödvändig för cellernas ämnesomsättning.

Klor
Viktigt vid cellernas ämnesomsättning, hjälper till att reglera balansen av syra och bas i blodet.

Magnesium
Viktigt för cellernas ämnesomsättning, för aktivering av enzymer och som katalysator för tillvaratagande av andra mineraler och vitaminer. Till exempel kan C-vitamin inte utnyttjas utan det.

Natrium
Viktigt för cellernas ämnesomsättning, skyddar kroppen från överdriven vätskeförlust, reglerar syrabalansen och påverkar muskelaktiviteten.

Zink
Viktigt för många enzymers funktioner, bl a vid transport av koldioxid från vävnaderna till lungorna, genbildning och proteinproduktion. Zink binds också till hormonet insulin som reglerar kolhydratomsättningen i kroppen.

alex_010357-1